آموزش و ترفند فرفره

جارو برقی رباتیک چیست و چگونه کار می کند؟

جاروبرقی رباتیک یکی از محبوبترین وسایل خانگی در حال حاضر است که تقاضا برای داشتن آن مخصوصا در منازل، به شدت افزایش یافته است. این دستگاه جمع و جور و مدرن آرزوی زنان خانه دار برای داشتن یک ربات در خانه را برآورده و کارشان را راحت کرده است. اما اگر شما هم قصد خرید یکی از این جاروهای بامزه و در عین حال بسیار کاربردی را دارید، بهتر است با ما در این مقاله همراه باشید. قرار است شما را با هر آنچه که لازم است در مورد این وسیله جالب بدانید، آشنا کنیم.

جارو برقی رباتیک چیست؟

جاروبرقی روباتیک دستگاهی مستقل و بدون سیم است که سطوح مختلف واقع در کف را با حداقل دخالت دست، جارو می کشد. این گجت هوشمند جمع و جور که به چندین حسگر و فناوری پیشرفته مجهز شده است، محیط را اسکن و به صورت خودکار کف را تمیز می کند. اکثر مدل های جاروهای رباتی، حتی دارای قابلیت تِی کشی، دستیار صوتی و ایستگاه های تخلیه خودکار هم هستند.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید جاروبرقی رباتیک اولین بار توسط مهندس آمریکایی دونالد جی مور اختراع و ثبت شد. البته تا سال 1996 طول کشید تا شرکت الکترولوکس ربات تریلوبیت (Trilobite)، اولین جاروبرقی رباتی را روانه بازار کند. این گجت از زمان ظهور تا به حال تحولات زیادی داشته است اما اجزایی که امروزه در اکثر مدل های جارو رباتیک شیائومی به چشم می خورد تقریبا یکی هستند. در ادامه بیشتر به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

اجزای جاروبرقی رباتیک

شاید ظاهر این جارو خیلی پیچیده به نظر نرسد اما قطعاتی که در آن به کار برده شده است، هر کدام نقش مهم و حیاتی در خودکار شدن آن بازی می کنند.

  • موتور: موتور، قلب جاروبرقی رباتیک به حساب می آید و قدرت مکش لازم برای کشیدن خاک، گرد و غبار و زباله از کف را تامین می کند.
  • برس ها: انواع متداول برس ها در این دستگاه، غلتکی و جانبی هستند که از گره خوردن مو جلوگیری و گرد و غبار و پرزها را به سمت مجرای مکش هدایت می کنند.
  • باتری: جاروبرقی های ربات با باتری های قابل شارژ تغذیه می شوند.
  • ایستگاه تخلیه زباله: دستگاه در این مکان به غیر از شارژ، می تواند سطل زباله اش را هم تخلیه، پدهای تی اش را تمیز و مخزن آبش را دوباره پر کند. در واقع در اینجاست که جاروبرقی رباتیک برای تمیزکاری بعدی آماده می شود.
  • پدهای تی: جاروبرقی های رباتی با قابلیت Mopping (تی کشی) می توانند با یک بار شارژ دو کار انجام دهند و نیاز به کشیدن جداگانه تی با دست را برطرف کنند. این پدها با فشار مداومی که وارد می کنند، باعث می شوند حتی لکه های سرسخت هم پاک شوند. البته اگر در رابطه با لکه های روی سطوح بیش از حد وسواس دارید، توصیه می کنیم راهنمای خرید بخارشوی را بررسی و در مورد خرید یک جاروی بخارشو هم تحقیق کنید.
  • حسگرها: حسگرهایی در این ربات وجود دارند که با کمک نور لیزر و مادون قرمز، نقشه های مجازی و مسیرهایی که باید تمیز شوند را ایجاد و شناسایی می کنند. حسگرهای تشخیص مانعی هم به تشخیص موانعی مثل سیم، مبلمان و دیوارها کمک می کنند. سنسورهای پرتگاه برای تشخیص مکان هایی مثل پله یا سکوها که ممکن است جاروبرقی رباتیک آنجا سقوط کند، در نظر گرفته شده اند.

جارو برقی رباتیک چگونه کار می کند؟

یک جاروبرقی رباتی که برای کار کردن بدون دست طراحی شده است، از حسگرها، موتورها و الگوریتم ها برای پیدا و تمیز کردن مسیر به صورت هوشمند استفاده می کند. این دستگاه ها الگوی مسیرهای موجود در خانه شما که باید بپیمایند را طراحی و بر اساس آن شروع به کار می کنند. برس های غلتکی و جانبی و تی هم کمک می کنند تا سطوح تمیز شوند. زمانی هم که شارژ باتری آن ها کم یا کار تمام می شود، مجددا به ایستگاه شارژشان باز می گردند. تمام کارهایی که این جاروها انجام می دهند مثل یک ربات خودکار است. شاید همین ویژگی اتوماتیک بودن آنها هم باعث شده است که بیشتر از همه، افراد مسن و معلول کاندید مناسبی برای خرید جاروبرقی روباتی باشند.

اما جاروی رباتیک چطور می فهمد که خانه کامل تمیز شده است یا خیر؟ پاسخ این سوال را هم می دهیم.

چگونه جاروبرقی های رباتیک از تمیز شدن خانه اطمینان حاصل می کنند؟

همانطور که گفتیم، این جاروها ابتدا نقشه تمام خانه را مشخص می کنند. پس وقتی شروع به کار کنند، به تمام مکان ها حتی زیر میز و مبل ها هم می روند تا ماموریتشان را به طور کامل انجام دهند. از طرفی هم تنظیماتی برای کم و زیاد کردن قدرت مکش دارند که می توانید بر اساس میزان آلودگی محیط، تغییرشان دهید. وجود برس و پد تی قوی و البته سنسورهای تشخیص لک و کثیفی هم کمک خواهد کرد همه جا تمیز شود.

ربات جاروبرقی چه چیزهایی را تمیز می کند؟

به طور کلی جاروهای رباتی ساخته شده اند تا هر سطح سختی مثل سرامیک، موکت، پارکت و کاشی ها را تمیز کنند. پس نمی توان انتظار داشت مثل جاروبرقی های عادی، روی جاهایی مثل مبلمان حرکت و آنها را تمیز کنند. به علاوه پله ها هم از جمله جاهایی هستند که 99% جاروبرقی های رباتی نمی توانند در آن بخش کاری انجام دهند. فقط کمپانی تحت عنوان Migo Robotics است که اولین جاروبرقی رباتیک با قابلیت تردد روی پله ها را ساخته است.

نکات مهم قبل از خرید جارو برقی رباتیک

همیشه قبل از خرید لوازم خانگی مخصوصا جاروبرقی رباتی، بهتر است چند نکته را در نظر بگیرید:

  1. دستگاه حتما از فناوری پیمایش و پیدا کردن مسیر و تشخیص مانع برخوردار باشد.
  2. اکثر حالت های تمیز کردن مثل حالت خودکار (Auto)، نقطه ای (Spot) و لبه ها (Edge) را داشته باشد.
  3. قدرت مکش قابل تنظیم و بالایی داشته باشد زیرا هر سطح و هر میزان آلودگی، مکش خاص خود را می طلبد.
  4. حتما قابلیت تی کشیدن داشته باشد تا شما را از انجام این کار بی نیاز کند.
  5. به میزان صدایی که جاروبرقی رباتیک هنگام کار تولید می کند هم دقت و سعی کنید کم صداترین محصول بازار را تهیه کنید.
  6. محصول مورد نظر قابلیت تخلیه زباله خودکار و همینطور شارژ اتوماتیک را داشته باشد. در این صورت حداقل در مورد کف خانه، لازم نیست دست به سیاه و سفید بزنید و همه کارها خودش انجام می شود!
  7. نکته بسیار مهمی که باید حتما در نظر بگیرید، عمر باتری است. به اینکه دستگاه بعد از چه مدت شارژ خالی می کند، دقت کنید.
  8. وجود فیلتر برای این جاروها هم ضروری است. استانداردترین نوع آن هم HEPA است که 99% مواد آلرژی زا را به دام می اندازد.
    جارو برقی رباتیک
    نکات مهم قبل از خرید جارو برقی رباتیک

محدودیت های جاروبرقی رباتیک

از سری محدودیت ها یا همان معایب جاروهای برقی رباتی، می توان به چند مورد اشاره کرد:

  • از آنجایی که این جاروها بی سیم هستند، عمر باتری محدودی دارند و بسته به مدلشان ممکن است زود به زود شارژ خالی کنند. البته این مشکل در جاروهای بدون سیم دیگر هم وجود دارد. پس یادتان باشد قبل از انتخاب یک راهنمای خرید جارو شارژی رباتی را بررسی کنید تا ببینید چه ظرفیت باتری مناسب است.
  • یکی از مهمترین محدودیت های یک جاروبرقی رباتیک، مخزن کوچکش است که خیلی زود پر می شود و باید در جایگاه خودکار تخلیه شود.
  • امکان تمیز کردن راه پله ها، چارچوب درها و مبل و پرده ها با این جارو وجود ندارد.
  • از آنجایی که این دستگاه ها نظافت را به صورت خودکار و بدون دخالت دست انجام می دهند، ممکن است روی فرش یا به وسایل و پایه مبل گیر کنند و برخی اوقات در همان جا متوقف شوند. البته در مورد تمیز کردن فرش در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.

آیا جاروبرقی رباتیک فرش و سرامیک را میتواند به خوبی تمیز کند؟

مسئله ای که این روزها ذهن خریداران جاروهای رباتی مخصوصا از یک فروشگاه اینترنتی را درگیر کرده، این است که آیا جاروبرقی رباتیک قابلیت شناسایی فرش های تیره را دارد یا خیر. این نگرانی به جاست زیرا مثلا جاروهای رباتی که که دوربین های نوری دارند، ممکن است فرش های تیره را با پرتگاه اشتباه بگیرند و از روی آن عبور نکنند. دغدغه دیگر این است که برس ها ممکن است با الیاف و پرزهای فرش گیر کنند. اما خبر خوب این است که این مشکلات معمولا در مدل های قدیمی تر اتفاق می افتاد. در حال حاضر به لطف حسگرها و الگوریتم های بهبود یافته، جاروبرقی های رباتیک مدرن بهتر می توانند انواع فرش را تشخیص دهند و با آنها سازگار شوند.

فروشگاه اینترنتی فرفره

در رابطه با سرامیک ها هم هیچ مشکلی وجود ندارد و این جارو به راحتی می تواند روی آن حرکت کرده و به مدد پدهای تی ای که دارد، هر لکه ای را پاک کند.

با همه این تفاسیر، آیا در این نوع جاروها تمهیداتی برای نظافت مکان هایی مثل گوشه های دیوار که معمولا حرکت در آنجا سخت است، اندیشیده شده است؟ در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم.

توانایی جاروبرقی رباتیک برای تمیز کردن گوشه و حاشیه های دیوار

با اینکه این گجت های کوچک با امکاناتی که دارند، کار ما را در تمیز کردن کف خانه آسان کرده اند اما چند نکته وجود دارد که باید به آنها دقت کنید. حقیقت این است که یک جاروی رباتی وقتی در گوشه های اتاق قرار می گیرد، آنطور که باید عمل نمی کند. اگر به ظاهر اغلب جاروهای رباتی دقت کرده باشید، می بینید که دایره ای یا مستطیلی با گوشه های D شکل هستند. همین فرم ظاهری باعث می شود به خوبی نتوانند در کنج ها جای بگیرند و آنجا را تمیز کنند.
نکته دیگر، محدودیت سنسوری است که وجود دارد. با اینکه جاروبرقی رباتیک در تشخیص موانعی که در مقابلش قرار دارد، عالی است اما دید جانبی ندارد. بنابراین ممکن است در گوشه ها دچار مشکل شود. البته نباید انتظار بیجا داشت زیرا در تمام جاروها حتی این 6 مدل از جارو شارژی های شیائومی هم، مشکل تمیز نشدن کنج ها وجود دارد.

جارو رباتیک بهتر تمیز می کند یا جاروبرقی های معمولی؟

مسلما ربات ها کاری که ما انسان ها با دستانمان می توانیم بکنیم را نمی توانند انجام دهند. یک جاروبرقی معمولی با سری های مختلفی که دارد امکان تمیز کردن گوشه ها، زیر وسایل کم ارتفاع و حتی چارچوب در و پنجره و روی مبل را میسر می کند. اما جاروبرقی رباتیک عمدتا برای کف های سخت و فرش های کم پرز طراحی شده است و برای تمیز کردن فرش های پُر پرز یا گوشه ها دچار مشکل می شود. علاوه بر این، قدرت مکش آنها بسیار محدود است که باعث می شود در از بین بردن آلودگی های عمقی یا زباله های بزرگتر بسیار ضعیف عمل کنند. در واقع مزیت مدل های رباتی بیشتر در تمیز کردن بدون دخالت دست و به صورت خودکار است.

جارو برقی رباتیک
جارو رباتیک بهتر است یا جاروبرقی های معمولی؟

بالاخره جاروبرقی رباتیک بخریم یا خیر؟

درست است که از قدیم شنیده ایم ربات قرار است کمک حال ما انسان ها باشد و مثل یک خدمتکار کارهای خانه را انجام دهد اما تا حد مشخصی! اگر سطح انتظارمان از یک جاروبرقی رباتیک را پایینتر بیاوریم، مطمئنا می توانیم روی آن حساب کنیم. لُب کلام اینکه اگر خانه مدرنی دارید که در آن خبری از وسایلی مثل فرش های پرزدار قدیمی و شلوغ نیست، می توانید با مراجعه به یک راهنمای خرید جاروبرقی رباتیک، هر محصولی که می خواهید را انتخاب و خریداری کنید.

پرفروش ترین ها

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
DMCA.com Protection Status